.

Rutger Jansen Prins der Narrenkap in seizoen 2024-2025

Rutger Jansen Prins der Narrenkap in seizoen 2024-2025 - C.V. de Narrenkap

Tijdens de bijzondere Senaatsvergadering op zondag 29 september 2024 heeft onze wijze Senaat een nieuwe Hoogheid uit haar midden gekozen. Na meerdere stemrondes kwam de naam van Rutger Jansen naar voren om komend seizoen de kar te gaan trekken.

De vergadering begon met het voordragen van de notulen van de voorgaande Prinsenkeuzevergadering.

De Prinsenkeuze begon met 5 kandidaten. Thomas Brouwer, Mike Coenraadts, Nick Castrop, Rutger Jansen en Jochem Pluim. Allen mochten zij zichzelf presenteren aan de Senaat.

Na meerdere stemrondes bleef Rutger Jansen over. Hij zal, samen met zijn adjudanten Kevin Vos en Mike Coenraadts de kar gaan trekken in seizoen 2024-2025.

Rutger is sinds 2018 Senator van de Narrenkap, waarna hij zich in zeer korte tijd verdienstelijk heeft ingezet voor de vereniging. Hiervoor mocht hij in 2023 reeds de 'Orde van de Zilveren Veer' ontvangen uit handen van Grootvorst Arjan Flipse. Zo zet hij zich in voor de wagenbouw, onderhoud van het Narrenhuus en terrein. Daarnaast is hij vaak op het podium te vinden met geslaagde optredens en doet hij actief mee aan onze Halloween spooktocht. 

Onder luid applaus van de vereniging werd Rutger door Grootvorst Arjan en Vorst Peter tijdelijk geïnstalleerd. De volledige installatie zal plaatsvinden tijdens de openingszitting op 9 november, waarover later meer.

 \images\2024\09\IMG_5967